Projektbeskrivelse: Vandet Stiger

Vi er to fotografer, Sanne Vils og Emil Ryge, som sammen arbejder på et fotoprojekt, som handler om klimaforandringer. Billeder af klimaforandringer er ofte dramatiske billeder af oversvømmelser fra udlandet, og det er en svær størrelse at fotografere i Danmark. Vi tager rundt og besøger nogle af de områder, som på sigt kommer til at bliver udfordrede, når vandstanden stiger. Her fotograferer vi hverdagslivet og landskabet, som det ser ud i dag. Man regner med, at vandet vil stå op til 1.2 meter højere i år 2100 end det gør i dag, samt at mængden af nedbør og større storme vil tage til, ligesom grundvandet vil stige.

Det, vi fotograferer, er som sagt helt almindeligt hverdagsliv og landskabsbilleder, men på den baggrund, at der skal gøres noget i de givende områder, hvis vi skal blive ved at leve, som vi gør i dag.

Derfor søger vi at komme i kontakt med folk, som bor i en række af de specifikke områder, som bliver berørt og det er sikkert derfor, du er landet på denne side. Vi har en særlig fokus på børn og unge, som er dem, som kommer til at leve med konsekvenserne af klimaforandringerne på sigt.

Vi er begge uddannede fotojournalister fra Danmarks Medie og Journalisthøjskolen og har 10+ års professionel erfaring som fotografer. Ved siden af egne projekter som dette ernærer vi os begge som undervisere i fotografi og arbejder som selvstændige fotografer.

Målet med projektet er at lave en stort antal udstillinger, som kan hænge bl.a. på landets skoler.

Se mere af vores respektive arbejde her:
http://sannevils.dk/
https://www.emilryge.com/

Vi kan kontaktes på emil@emilryge.dk eller på kontakt@sannevils.dk

Nedenfor er indsat et par eksempler på billeder fra projektet.

 er_20160420_4x5_02 001