Projektbeskrivelse

Jeg arbejder på et portrætprojekt om unge. Det er et knubskud på et større arbejde om Amager, som kan ses her. En stor del af dette projektets karakter ligger i det faktum, at jeg arbejder med en meget gammel teknik, kaldet 'wet plate' fotografi, hvor jeg laver billeder på plader af aluminium og har mørkekammer med på location, så jeg kan fremkalde på stedet. Ovenfor ses et par af de billeder, jeg allerede har lavet til serien. 

Det er en meget langsom og besværlig proces, som giver et helt specielt look, præcis som billeder lavet i 1800-tallet. Min ide med det hele er, at mødet mellem de unge og denne gamle teknik og æstetik kan give noget specielt til billederne. 

Jeg laver i første omgang disse billeder på eget initiativ, men jeg har en forventning om, at de skal udstilles, omtales i medierne og eventuelt indgå i en bog på et tidspunkt. Derfor er det vigtigt, at du (og eventuelt dine forældre, hvis du er under 18) tænker over det, inden du siger ja til at være med. 

Om mig

Jeg er uddannet fotojournalist ved Journalisthøjskolen i Aarhus. Til daglig underviser jeg i fotografi på KBH Film og Fotoskole, samt arbejder som freelance-fotograf. Når der er tid og mulighed laver jeg egne projekter, som f.eks. førnævnte Amager-projekt, eller min serie om Amager Fælled.  

I marts modtog jeg en pris ved Årets Pressefoto for en serie i samme stil fotograferet på Tønder Festivallen.

Jeg bor på Strandlodsvej på Amager med min kone og to små børn.

Jeg svarer meget gerne på spørgsmål på emil@emilryge.dk